Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και σάλτσα κάρυ
Μια εύκολη συνταγή για την οποία χρησιμοποιούμε το πλέον οικονομικό μέρος του κοτόπουλου. Ειδικά ο συνδυασμός με σουσάμι και κάρυ είναι τέλειος.
Για τις φτερούγες θα χρειαστείτε:
- 1 1/2 κιλό φτερούγες (θα τις αγοράσετε συσκευασμένες σε δισκάκια ή θα τις αγοράσετε με το κιλό από το κρεοπωλείο – τις ζητάτε και ως «πλατάρια»)
- 2 αυγά
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
Για τη σάλτσα κάρι θα χρειαστείτε:
- 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
- 1 κουτ. σούπας κάρυ, απαλό
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα κάρι
- Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τις φτερούγες
- Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φτερούγες.
- Με ένα μαχαίρι κόβετε τις άκρες τους και κρατάτε το μέρος με το ψαχνό.
- Όσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάτε στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά με το νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζετε το καβουρδισμένο σουσάμι.
- Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
- Περνάτε τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι.
- Τις απλώνετε στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
- Τις σερβίρετε ζεστές και τις συνοδεύετε με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.
Πηγή: dinanikolaou.gr
Διαφήμιση