Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι

Γαλακτομπούρεκο! Ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων μας. Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αλλάζει προς το… καλύτερο το αγαπημένο μας γλυκό καθώς προσθέτει σε αυτό μια… νότα από κανταΐφι απογειώνοντας πραγματικά τη συνταγή. Αφράτο και σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι… απλά τέλειο!

Αν σου αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά δες μετά: Τρίγωνα Πανοράματος και Ζουμερά τουλουμπάκια.

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος55 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
  • Μερίδες1 ταψί 36εκ.

    Για το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι θα χρειαστείτε

    Υλικά για το φύλλο κανταΐφι

    • 500 γρ. ‏φύλλο καταΐφι
    • 250 γρ. + 3-4 κ.σ. για άλειμμα ταψιού ‏βούτυρο λιωμένο (προτιμήστε πρόβειο)

    Υλικά για την κρέμα

    • 860 ml ‏γάλα πλήρες
    • 150 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
    • 100 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
    • 3 ‏κρόκοι αυγών χτυπημένοι
    • 35 γρ. ‏βούτυρο (πρόβειο), κρύο
    • 1/2 κ.γ. ή μια καψουλίτσα σε σκόνη ‏εκχύλισμα βανίλιας

    Υλικά για το σιρόπι

    • 320 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
    • 130 ml ‏νερό
    • 70 γρ. ‏γλυκόζη
    • 1 ξυλάκι ‏κανέλα
    • 1 ‏λεμόνι (τη φλούδα)

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 36-40 εκ.

    Για το φύλλο

    2

    Τοποθετείτε στο βουτυρωμένο ταψί, λίγο περισσότερο από τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι (τα 300 γρ. περίπου) και το ανοίγετε με τα χέρια σας για να αφρατέψει και να μην υπάρχουν κόμποι.

    3

    Το ραντίζετε καλά με τα 300 ml βούτυρο και το απλώνετε στην βάση του βουτυρωμένου ταψιού, πιέζοντάς το προς τα τη βάση του ταψιού με τα χέρια σας.

    4

    Καλύπτετε και τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά με πολύ λίγο κανταΐφι ακόμη.

    Για την κρέμα

    5

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

    6

    Στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ανακατεύετε με σύρμα, για να μη κολλήσει, μέχρι να πήξει η κρέμα.

    7

    Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε μια λεία κρέμα.

    8

    Αδειάζετε τη κρέμα γαλακτομπούρεκου στο ταψί πάνω από το φύλλο κανταΐφι και την απλώνετε την απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

    9

    Σκεπάζετε το μείγμα κρέμας με τα φύλλα που προεξέχουν και με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια. Βουτυρώνετε την επιφάνεια του φύλλου με το υπόλοιπο βούτυρο.

    10

    Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

    Για το σιρόπι

    11

    Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το νερό, τη γλυκόζη, τη κανέλα και τη φλούδα λεμονιού. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι και μετά το αφήνετε να κοχλάζει για 1 λεπτό.

    12

    Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

    13

    Μόλις βγάλετε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο το περιχύνετε (όπως είναι καυτό) με το κρύο σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να “πιει” καλά το σιρόπι του. Το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend