Γαλακτομπούρεκο μακεδονικό
Διαφορετικό γαλακτομπούρεκο απ΄όσα έχουμε συνηθίσει με τσαλακωμένα φύλλα.
Για το γαλακτομπούρεκο θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη
- 5 τεμ. Αυγά
- 1 τεμ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 2 ποτήρια του νερού Ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού Νερό
- 2 τεμ. Βανίλιες
- από 1 λεμόνι Φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
- Τα φύλλα τα ανοίγετε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτετε λίγη κρέμα ενδιάμεσα.
- Μετά προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Για το σιρόπι βράζετε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
Συνταγή για γαλακτομπούρεκο
Διαφήμιση