Γαλακτομπούρεκο μακεδονικό
Διαφορετικό γαλακτομπούρεκο απ΄όσα έχουμε συνηθίσει με τσαλακωμένα φύλλα.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
- Τα φύλλα τα ανοίγετε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτετε λίγη κρέμα ενδιάμεσα.
- Μετά προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Για το σιρόπι βράζετε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.