Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Μια παραδοσιακή πίτα απίο την Πελοπόννησο. Υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που μπορεί να γίνει και με φύλλο. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για τη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε

      • 2 λίτρα ‏γάλα
      • 2 καψουλίτσες ‏βανίλιας ή ξύσμα από 1 στικ βανίλιας
      • 2 φλ. τσαγιού ‏σιμιγδάλι ψιλό
      • 2 & ½ φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη κρυσταλλική (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
      • 125 γρ. +επιπλέον για άλειμμα πυρέξ ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
      • 6 ‏αυγά χτυπημένα
      • ‏σκόνη κανέλας ή ζάχαρη άχνη ή και τα 2 για πασπάλισμα

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τις βανίλιες. Προσθέτετε το βούτυρο, το ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε διαρκώς για να μη κολλήσει και σβολιάσει το μείγμα.

      2

      Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Τέλος προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε και πάλι καλά.

      3

      Αδειάζετε το μείγμα σε ένα (βουτυρωμένο και ελαφρώς αλευρωμένο) παραλληλόγραμμο πυρέξ 30×40 εκ. ή στρογγυλό 40 εκ. και ψήνετε τη γαλατόπιτά σας στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55-60 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα.

      4

      Αν πάρει χρώμα νωρίς τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τη βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη κόβετε σε κομμάτια, τη πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη ή με μπόλικη σκόνη κανέλας και σερβίρετε.

      5

      Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!

      Διαφήμιση

      γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

      Πηγή: pandespani.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend