Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς

Υπέροχη και εύκολη, αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

Συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος55 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για τη γαλατόπιτα Καστοριάς θα χρειαστείτε

      • 1,5 λίτρο ‏γάλα
      • 500 ml ‏κρέμα γάλακτος
      • 200 γρ. ‏Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
      • 100 γρ. ‏Κορν Φλάουρ
      • 600 γρ. ‏ζάχαρη
      • 10 ‏αυγά
      • λίγη ‏κανέλα
      • 50 γρ. ‏βούτυρο ή μαργαρίνη

      Εκτέλεση

      1

      Χτυπάτε με το χέρι τα αυγά. Προσθέτετε το Αλεύρι και το Κορν Φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.

      2

      Προσθέτετε τα αυγά με το αλεύρι και το κoρν φλάουρ και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

      3

      Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ (35 x25 εκατοστά περίπου).

      4

      Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη μισή ζάχαρη που έχετε κρατήσει και με λίγη κανέλα.

      5

      Αδειάζετε την κρέμα στο πυρέξ και αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.

      6

      Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

      7

      Ψήνετε στους 180 °C με αέρα για 45-60 λεπτά.

      Διαφήμιση

      Tip: Η καστοριανή γαλατόπιτα προτείνεται να σερβίρεται χλιαρή.

      συνταγή για γαλατόπιτα Καστοριάς

      Πηγή: sintages-jotis.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend