Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη με ανθότυρο

Μια υπέροχη συνταγή , η γαλατόπιτα με το ανθότυρο είναι τόσο λαχταριστή που λιώνει στο στόμα !!

Για τη γαλατόπιτα με το ανθότυρο θα χρειαστείτε:

  • 2 ‏φύλλα σφολιάτας
  • 8 ‏φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • 350 γρ. ‏ανθότυρο τριμμένο
  • 5-6 ‏αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια ‏ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏βούτυρο
  • 2 κουταλάκια ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια ‏κανέλα σκόνη
  • ‏ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα 2 φύλλα της σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαινά. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ψήνετε τη γαλατόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180 C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
  4. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις μισοκρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και κανέλα.

galatopita-xoris-fylo

Πηγή: icookgreek

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend