Μια υπέροχη συνταγή , η γαλατόπιτα με το ανθότυρο είναι τόσο λαχταριστή που λιώνει στο στόμα !!
Για τη γαλατόπιτα με το ανθότυρο θα χρειαστείτε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 350 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 5-6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα 2 φύλλα της σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαινά. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ψήνετε τη γαλατόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180 C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
- Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις μισοκρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και κανέλα.
Πηγή: icookgreek
Διαφήμιση