Γαρίδες σαγανάκι
Συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο που θα λατρέψετε! Γίνετε το επίκεντρο τους τραπεζιού, φτιάχνοντας υπέροχες γαρίδες σαγανάκι, ακολουθώντας κατά βήμα τη συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι.
Γαρίδες σαγανάκι
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τις γαριδες σαγανάκι από τον Έκτορα θα χρειαστείτε
Υλικά για τις
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- Λίγο αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3 κ.σ. βούτυρο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Υλικά για τη μαρινάδα
- ελαιόλαδο 2 κ.σ.
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 τσίλι σε ροδέλες
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεβγάζετε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζετε σε ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνετε.
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα
Ανακατεύετε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τις γαρίδες.
Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζετε για 2 λεπτά – μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
Μεταφέρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού και σερβίρετε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι.
Πηγή: botrini.gr