Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γαρίδες σαγανάκι

Ένα γευστικό και εύκολο πιάτο που όλοι το έχουμε ακουστά αλλά λίγοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το φτιάξουμε γρήγορα με απλές βασικές γνώσεις μαγειρικής.

Πάμε να δούμε τη συνταγή και την εκτέλεση:

Για τις γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό ‏Γαρίδες (Μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη, έντερο, κεφάλια* φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 4 ‏4 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 150 ml ‏Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Χυμός λεμονιού
  • 3 σκελίδες ‏Σκόρδο (σε φέτες)
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Φύλλα φρέσκιας ρίγανης ψιλοκομμένα (Εναλλακτικά: 1 κουταλιά του γλυκού ξερά, τριμμένα)
  • 250 γραμμάρια ‏Φέτα της αρεσκείας σας (Σε μέτριους κύβους)
  • 120 γραμμάρια ‏Πικάντικη γραβιέρα (Σε μέτριους κύβους)
  • ‏Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία του.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τις γαρίδες σε μία στρώση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζετε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στις γαρίδες, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπάτε από πάνω τα τυριά.
  3. Περιχύνετε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνετε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μισολιώσουν τα τυριά και να γίνουν τις γαρίδες.
  4. Αφήνετε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 5 λεπτά, να ξεκουραστεί το φαγητό και σερβίρετε!

2447 (1)

Πηγή: gastronomos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend