Αυτή η συνταγή συνδυάζει γεύσεις όπως ο φρέσκος βασιλικός , το σκόρδο , ο χυμός λεμονιού και αυτό που το απογειώνει – καστανή ζάχαρη. Η σχεδόν γλυκιά της γεύση και η κρούστα που δημιουργεί θα δώσει ονειρεμένη γεύση στις γαρίδες. Μη χάνετε άλλο χρόνο !
Γαρίδες
- 1/4 του φλιτζανιού Ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας Λευκό κρασί ξηρό ( προαιρετικά )
- 2 κουταλιές της σούπας Φρέσκος χυμός λεμόνι
- 3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 1/2 κουταλιές του γλυκού Ιταλικό μείγμα βοτάνων
- 1 κουταλιά της σούπας Καστανή ζάχαρη
- 8-10 Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 900 γραμμάρια Γαρίδες καθαρισμένες
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός απ’τις γαρίδες.
- Προσθέστε τις γαρίδες στη μαρινάδα και ανακατέψτε απαλά για να πάει παντού το μείγμα.
- Καλύψτε και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
- Περάστε τις γαρίδες σε ξυλάκι για σουβλάκι βάζοντας τη μία άκρη δίπλα στην ουρά και την άλλη κοντά στο κεφάλι. Περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Ψήνετε κάθε πλευρά 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή : mybakingaddiction.com
Διαφήμιση