Γευστικό μπριάμ
Tο μπριάμ είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό, άκρως αρωματικό και εύκολο! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Παράλληλα κόβετε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτετε σε ένα μπολ.
- Την μελιτζάνα σε κύβους 2 εκ., τα καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ., την πατάτα με την φλούδα σε κύβους 2 εκ., το κολοκύθι σε κάθετες φέτες 3-5 χιλ., την κίτρινη-κόκκινη-πράσινη πιπεριά σε γέτες 5 χιλ. και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο.
- Προσθέτετε στο μπολ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Σοτάρετε σε δόσεις (4-5 δόσεις) τα λαχανικά μας για περίπου 2-3 λεπτά η κάθε μία. Προσοχή, όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα βράσουν.
- Βάζετε την κάθε δόση σε ένα ταψί μόλις είναι έτοιμη.
- Μόλις βάλετε όλα μας τα λαχανικά στο ταψί προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι.
- Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους 5 εκ.και τις προσθέτετε στο ταψι.
- Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό μας χτυπάτε με σύρμα τα υλικά για το γλάσο γιαουρτιού: το γιαούρτι, το αυγό, λίγη παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τη ρίγανη και το περιχύνετε πάνω από το μπριάμ.
- Ψήνετε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 5-10 λεπτά.
- Μη ξεχάσετε να βάλετε φέτα στο τραπέζι , πάει πολύ !
Πηγή: akispetretzikis.com