Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γευστικό μπριάμ

Tο μπριάμ είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό, άκρως αρωματικό και εύκολο! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. 

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  3. Παράλληλα κόβετε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτετε σε ένα μπολ.
  4. Την μελιτζάνα σε κύβους 2 εκ., τα καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ., την πατάτα με την φλούδα σε κύβους 2 εκ., το κολοκύθι σε κάθετες φέτες 3-5 χιλ., την κίτρινη-κόκκινη-πράσινη πιπεριά σε γέτες 5 χιλ. και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο.
  5. Προσθέτετε στο μπολ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  6. Σοτάρετε σε δόσεις (4-5 δόσεις) τα λαχανικά μας για περίπου 2-3 λεπτά η κάθε μία. Προσοχή, όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα βράσουν.
  7. Βάζετε την κάθε δόση σε ένα ταψί μόλις είναι έτοιμη.
  8. Μόλις βάλετε όλα μας τα λαχανικά στο ταψί προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι.
  9. Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους 5 εκ.και τις προσθέτετε στο ταψι.
  10. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά.
  11. Ψήνετε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  12. Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό μας χτυπάτε με σύρμα τα υλικά για το γλάσο γιαουρτιού: το γιαούρτι, το αυγό, λίγη παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τη ρίγανη και το περιχύνετε πάνω από το μπριάμ.
  13. Ψήνετε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 5-10 λεπτά.
  14. Μη ξεχάσετε να βάλετε φέτα στο τραπέζι , πάει πολύ !

recipe_main_akis-petretzikis-mpriam

Πηγή: akispetretzikis.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend