Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Γευστικό παγωτό παρφέ καραμέλα

Σπιτικό παγωτό παρφέ καραμέλα: Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε και να απολαύσετε το γνωστό παγωτό παρφέ με καρύδια και καραμέλα, σπιτικό και γρήγορο!

Αν σου αρέσει μόνο η καραμέλα και δε θέλεις αυτή τη συνταγή του παρφέ τότε προτίμησε τη συνταγή μας για πανεύκολο παγωτό καραμέλα με 4 υλικά!

Και φυσικά μη χάσεις τη συλλογή μας με 10 υπέροχες συνταγές για σπιτικό παγωτό!

Συνταγή για σπιτικό παγωτό παρφέ καραμέλα

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες8

    Για το παγωτό παρφέ καραμέλα θα χρειαστείτε

    • 1 κούπα ‏ψιλοκομμένα καρύδια
    • 400 γραμμάρια ‏ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1/2 ‏κούπα νερό
    • 1 κουτί ‏γάλα εβαπορέ
    • 2 κουταλιές της σούπας ‏χυμό λεμόνι
    • 1 ½ κιλό ‏κρέμα γάλακτος
    • 30 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη

    Εκτέλεση

    1

    Βάζετε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 120 λεπτά.

    2

    Θα φτιάξετε την καραμέλα μας για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.

    3

    Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.

    4

    Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη. Τη διατηρείτε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.

    5

    Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.

    6

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάτε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

    7

    Βγάζετε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.

    8

    Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει.

    9

    Αδειάζετε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

    10

    Βάζετε στη λεκάνη και την καραμέλα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

    11

    Ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

    12

    Έπειτα από 6 ώρες το παγωτό σας είναι έτοιμο για κατανάλωση!

    Διαφήμιση

    παγωτό παρφέ καραμέλα

    Πηγή: newsbeast.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    additional reading kirmiziyilan.com
     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend