Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γεμιστές ντομάτες με ρύζι, χωριάτικο λουκάνικο και βασιλικό

Τι να πει κανείς για αυτό το καλοκαιρινό και απίστευτα γευστικό πιάτο; Γεμιστές ντομάτες με ρύζι, χωριάτικο λουκάνικο και βασιλικό που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να αδειάσουν όλο το ταψί!

Για τις γεμιστές ντομάτες με ρύζι, χωριάτικο λουκάνικο και βασιλικό θα χρειαστείτε

  • 12 ‏μέτριες ντομάτες
  • 240 γρ. ‏χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 3 ‏μέτρια κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 1 ‏σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 120 γρ. ‏ρύζι νυχάκι
  • 1 κ.γ. ‏δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 150 ml ( + λίγο ακόμη για το λάδωμα του σκεύους) ‏ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ‏φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις ντομάτες ακριβώς.
  2. Κόβετε από τις ντομάτες ένα «καπάκι» στην πλευρά με το κοτσάνι και με ένα μικρό κουτάλι αδειάζετε το εσωτερικό, αφήνοντας ένα κέλυφος με πάχος περίπου 1 εκ.
  3. Βάζετε τις ντομάτες στο ταψί και χτυπάμε τη σάρκα τους στο μούλτι για λίγο, ίσα να ψιλοκοπεί. Τα «καπάκια» τα κρατάτε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 120 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το ρίχνετε σε μεγάλο μπολ.
  5. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  6. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Αδειάζετε και τη σάλτσα στο μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, το δυόσμο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  8. Με ένα κουτάλι γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες κατά τα 2/3 (για να αφήσουμε χώρο στο ρύζι να φουσκώσει), τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κλείνουμε με τα «καπάκια».
  9. Ρίχνετε στον πυθμένα του ταψιού τόσο νερό ώστε να καλύψει τις ντομάτες κατά το 1/4 και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να φουσκώσει το ρύζι. Ελέγχετε και, αν δείτε ότι «αρπάζουν» στην επιφάνεια, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
  10. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα και ζεστό ψωμί.

gemistes_ntomates

Πηγή: kathimerini.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend