Οι γεμιστές πατάτες είναι πολύ ωραίο και ταιριάζει σχεδόν με όλες τις γεύσεις !
Ως συνοδευτικό μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν οποιοδήποτε κύριο πιάτο, ενώ μπορεί κάλλιστα μαζί με μια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα να αποτελέσει ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Πλένετε εξωτερικά τις πατάτες και σκουπίζετε τις πολύ καλά. Δεν θα πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία.
- Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές στη μια πλευρά. Τοποθετήστε τις με την πλευρά που τις τρυπήσατε από πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος.
- Αφού τις ψήσετε από τη μεριά πλευρά για 30 λεπτά, βγάλτε τις από το φούρνο, γυρίστε τις από την άλλη, τρυπήστε τις με το μαχαίρι και ψήστε τις για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Για να διαπιστώσετε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυπήστε τις με ένα αιχμηρό αντικείμενο, αν εισέρχεται με ευκολία είναι έτοιμες. Αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ανοίξτε τις από πάνω με ένα μαχαίρι, όπως ανοίγουμε τα γεμιστά.
- Αφαιρέστε προσεκτικά την ψίχα. Σε ένα μπολ βάλτε την ψίχα από τις πατάτες, το cheddar, τη μισή παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ, πολτοποιήστε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Ξαναγεμίστε τις πατάτες με τον πουρέ που φτιάξατε. Ξαναπροθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
- Αφού πλύνετε και ψιλοκόψετε το πράσσο, στραγγίξτε το και στεγνώστε το πολύ καλά. Ξαναβάλτε τις πατάτες σε ταψί με απορροφητικό χαρτί και ρίξτε από πάνω τους το ψιλοκομμένο πράσσο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Πιέστε ελαφρά από πάνω να κολλήσουν στον πουρέ.
- Βάλτε τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε τις στο επάνω ράφι του φούρνο για 25- 30 λεπτά, έως ότου το πράσο πάρει ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και το τυρί αρχίζει να βγάζει φουσκάλες.Σερβίρετέ τις ζεστές.
Πηγή : yumm.gr