Γεμιστές τηγανίτες με αμύγδαλα και καρύδια!
Για το φύλλο
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
Για τη γέμιση
- 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
- 1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1/4 φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- μέλι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι.
- Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και την προσθέτετε στο μείγμα του αλευριού.
- Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια ελαστική ζύμη.
- Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμα.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Κατόπιν, τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια και τα ανοίγετε σε λεπτά μακρόστενα φύλλα.
- Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Τη μοιράζετε κατά μήκος των φύλλων.
- Διπλώνετε το κάθε φύλλο σε ρολό και σχηματίζετε κουλούρες.
- Φροντίζετε να κλείσουν καλά οι άκρες τους για να μην ξεφύγει η γέμιση.
- Σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και τις τηγανίζετε μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνετε τις τηγανίτες να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Ύστερα τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με μέλι.
- Τις πασπαλίζετε με λίγη από τη γέμιση που περίσσεψε και τις σερβίρετε ζεστές.
Πηγή: olivemagazine.gr
Διαφήμιση