Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γεμιστές τηγανίτες

Γεμιστές τηγανίτες με αμύγδαλα και καρύδια!

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι.
  2. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και την προσθέτετε στο μείγμα του αλευριού.
  3. Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια ελαστική ζύμη.
  4. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμα.
  5. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  6. Κατόπιν, τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια και τα ανοίγετε σε λεπτά μακρόστενα φύλλα.
  7. Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
  8. Τη μοιράζετε κατά μήκος των φύλλων.
  9. Διπλώνετε το κάθε φύλλο σε ρολό και σχηματίζετε κουλούρες.
  10. Φροντίζετε να κλείσουν καλά οι άκρες τους για να μην ξεφύγει η γέμιση.
  11. Σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και τις τηγανίζετε μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  12. Αφήνετε τις τηγανίτες να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί.
  13. Ύστερα τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με μέλι.
  14. Τις πασπαλίζετε με λίγη από τη γέμιση που περίσσεψε και τις σερβίρετε ζεστές.

gemistes_tiganites

Πηγή: olivemagazine.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend