Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γεμιστό μπισκότο σοκολάτας

Το γεμιστό μπισκότο σοκολάτας έχει γέμιση πραλίνα σοκολάτας και λιώνει στο στόμα. Είναι ένα όνειρο στο πιάτο! Πρόκειται για την καλύτερη εκδοχή μπισκότου καθώς έχει γέμιση nutella, κάτι το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει! 

Γεμιστό μπισκότο σοκολάτας

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για το γεμιστό μπισκότο σοκολάτας θα χρειαστείτε

      • 1 φλ. ‏βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
      • ½ φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
      • 1 φλ. ‏καστανή ζάχαρη
      • 1 ‏αυγό μεγάλο
      • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
      • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
      • ½ κ.γ. ‏αλάτι
      • 340 γρ. + 2/3 του φλ για την επιφάνεια ‏κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
      • 1 φλ. ‏nutella
      • 1 μπάλα ‏παγωτό (προαιρετικά)
      • 2 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175° C.

      2

      Σε έναν κάδο του μίξερ, με το ειδικό εξάρτημα για ζύμες (φτερό) χτυπάτε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό ανακατεύοντας καλά.

      3

      Συνεχίζετε με την βανίλια κι ανακατεύετε για να πάει παντού.

      4

      Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα και τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα σε σταγόνες.

      5

      Αλείφετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. με βούτυρο.

      6

      Προσθέτετε την μισή βάση μπισκότου και πατάτε προς τα κάτω ώστε να έχετε μια ενιαία βάση. Απλώνετε τη Nutella στην επιφάνεια του μπισκότου αφήνοντας 2,5 εκ. απόσταση από το τέλος της ζύμης. Τοποθετείτε την άλλη μισή ζύμη μπισκότου και προσέχετε ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη βάση.

      7

      Τέλος, πιέζετε προς το κάτω ελαφρά και προσθέτετε σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζ. κουβερτούρας σε σταγόνες.

      8

      Ψήνετε για 30 λεπτά. Αν το μπισκότο σας αρχίσει να σκουραίνει καλύψτε με αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην ακουμπήσετε τις σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και ψήστε για 5 λεπτά.

      9

      Αφήστε το πάνω στο ταψί για 15 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό.

      Διαφήμιση

      γεμιστό μπισκότο σοκολάτας

      foodmaniacs.gr

      με πληροφορίες από tastemade

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend