Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τσουρέκι γεμιστό με μερέντα και γλάσο σοκολάτας

Τσουρέκι με σοκολάτα έχετε δοκιμάσει σε διαφορετικές εκδοχές… Αλλά σαν αυτό όχι! Το τέλειο τσουρέκι γεμιστό με μερέντα και σιρόπι σοκολάτας!

Τσουρέκι γεμιστό με μερέντα

τσουρέκι γεμιστό με μερέντα
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 40 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για το τσουρέκι γεμιστό με μερέντα θα χρειαστείτε

    Υλικά για το τσουρέκι

    • 600 γρ. ‏αλεύρι
    • 240 γρ. ‏ζάχαρη
    • 160 γρ. ‏φρέσκο βούτυρο λιωμένο
    • 200 γρ. ‏γάλα
    • 70 γρ. ‏μαγιά
    • 1 πρέζα ‏αλάτι
    • 3 ‏αυγά
    • 2 κουταλιές του γλυκού ‏μαχλέπι κοπονισμένο
    • 1 κουταλιά του γλυκού ‏μαστίχα κοπανισμένη

    Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας

    • 400 γρ. ‏Nutella
    • 100 γρ. ‏σταγόνες σοκολάτας

    Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

    • 1 ‏κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    • 1/4 πακέτο ‏μαργαρίνη
    • 5 κ.σ. ‏γάλα
    • 1 ‏κρόκος αυγού

    Εκτέλεση

    Ξεκινάτε με την ζύμη για το τσουρέκι:

    1

    Ρίχνετε σε βαθύ σκεύος τη μαγιά και τη διαλύετε στο μισό γάλα. Προσθέτετε 1 κ.γ. ζάχαρη και λίγο αλεύρι έτσι ώστε να φτιάξετε ένα πηχτό χυλό. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να φουσκώσει για 30-40 λ σε ζεστό μέρος.

    2

    Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι.

    3

    Κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι και το ρίχνετε σε βαθιά λεκάνη. Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το προζύμι με τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζετε να ζυμώνετε παίρνοντας από γύρω, λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να ενσωματωθεί στα υγρά υλικά. Ζυμώνετε με τα χέρια ή με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη, μαλακή και αφράτη, να γυαλίζει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ.

    4

    Πλάθετε τη ζύμη σε μια ή δύο μπάλες τις σκεπάζετε και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν και σχεδόν να διπλασιαστεί η ζύμη.

    Φτιάχνετε την γέμιση

    5

    Ξαναζυμώνετε και χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Πλάθετε κορδόνια και ανοίγετε τις ζύμες με το πλάστη μέχρι να πάρουν ένα οβάλ, μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια, απλώνετε πάνω τους από μια στρώση πραλίνας και διάσπαρτα σταγόνες σοκολάτας. (Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένα αμύγδαλα). Διπλώνετε σε ρολό τη ζύμη με τη γέμιση και ενώνετε τις δύο άκρες μεταξύ τους.

    Φτιάχνετε την γέμιση

    6

    Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου. Τα ψήνετε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά).

    Τέλος, φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας

    7

    Λιώνετε τη σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει. Τέλος ρίχνετε και το κρόκο και ανακατεύετε γρήγορα για να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό. Προαιρετικά γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου ή λιώσετε λευκή σοκολάτα και κάνετε με κορνέ μερικές γραμμές σαν σχέδιο πάνω στο μαύρο γλάσο.

    Φτιάχνετε την γέμιση

    8

    Tip: Αν δεν θέλετε το γλάσο σοκολάτας, αλείψετε πριν ψήσετε το τσουρέκι με 1 κρόκο αυγού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό και πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου.

    Διαφήμιση

    τσουρέκι γεμιστό με μερένταΑρχική έμπνευση από: sintayes

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend