Το γιαούρτι σοκολάτας συνδυάζεται με κεράσια και σας μεταφέρει στον… παράδεισο!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζετε σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το κακάο. Προσθέτουμε το λικέρ και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνετε τα κεράσια και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Γεμίζετε ατομικά μπολ ή ποτήρια με το σοκολατένιο γιαούρτι, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρείτε τη μεμβράνη, στολίζετε με φρέσκα κεράσια και σερβίρετε.
Πηγή: gastronomos.gr