Συνταγή για μια γευστική και ελαφριά γιαουρτόπιτα.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
- Xαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο.
- Kατεβάζετε το μίξερ και ανακατεύετε καλά με κουτάλι.
- Aδειάζετε το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκ.
- Ψήνετε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό ξυλάκι.
- Aφήνετε την πίτα να κρυώσει.
- Bράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό.
Συνταγή για γιαουρτόπιτα
Πηγή: greece.fage