Σας το υπογράφουμε ότι δε θα έχετε δοκιμάσει ξανά τέτοιο cheesecake! Γιαπωνέζικο cheesecake με πράσινο τσάι μάτσα και υπέροχη κρούστα oreo που ακόμα και το χρώμα του σας κάνουν να θέλετε να το δοκιμάσετε.
Συνταγή για γιαπωνέζικο cheesecake
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζελατίνη στο νερό και την αφήνετε για 5 λεπτά. Πριν τη ρίξετε στο μείγμα, τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20” ώστε να λιώσει και να αναμειχθεί με το νερό πλήρως.
- Αφαιρείτε την κρέμα από τα μπισκότα Oreo. Κατόπιν τα θρυμματίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Στο μπολ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και τα φυστίκια (αν τα θέλετε). Ανακατεύετε το μείγμα καλά ώστε να αποκτήσει μια λασπωμένη υφή και το τοποθετείτε πατώντας το καλά σε μια αποσπώμενη φόρμα.
- Σε ένα μπολ, ρίξτε όλα τα συστατικά για το cheesecake εκτός από το πράσινο τσάι και αναμείξτε καλά με ένα μίξερ. Χωρίστε το μείγμα σε 3 μικρά μπολ. Ρίξτε το πράσινο τσάι στο ένα μπολ και ανακατέψτε το μείγμα. Κατόπιν πάρτε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα και ρίξτε το σε ένα από τα άλλα 2 μπολ με το μείγμα του cheesecake και ανακατέψτε. Έτσι έχετε 3 διαφορετικά μείγματα: 1 με πράσινο τσάι, 1 με ελάχιστο και 1 χωρίς καθόλου τσάι.
- Κατόπιν ρίξτε το στη βάση του cheesecake σας πρώτα το μείγμα χωρίς το τσάι, ύστερα αυτό με το λίγο και τέλος αυτό που έχει κανονικά τσάι (το ένα πάνω και μετά από το άλλο).
- Αν θέλετε με μια οδοντογλυφίδα μπορείτε να κάνετε σχέδια στην κορυφή του cheesecake σας, ειδάλλως βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να παγώσει και να φορμάρει καλά.
Φωτογραφίες και έμπνευση από: tastemade.com