Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα
Ένα υπέροχο ζεστό και πολύ γευστικό πιάτο: Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα. Πιάτο που θυμίζει χωριό, σε ζεσταίνει και σε χορταίνει
Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος2 Ώρες
- Μερίδες6
Για τους γίγαντες με σπανάκι και ντομάτα θα χρειαστείτε
- 500 γρ. γίγαντες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 5 ώριμες ντομάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- τρυφερό, καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι
- 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες σκόρδο
- 3-4 κ.σ. μαΐντανός
- 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο
- όσο θέλετε αλάτι, πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύετε σε νερό τους γίγαντες. Την επομένη τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεματίζετε το σπανάκι 2-3 λεπτά, το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε.
Ζεσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα 20 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε τους γίγαντες και τα μυρωδικά (μαϊντανό και σέλινο) και αφήνετε να πάρουν δύο βράσεις.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σπανάκι 4-5 λεπτά. Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος τους γίγαντες και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύετε απαλά. Ψήνετε το φαγητό 50’ στους 170C, μέχρι να χυλώσουν ελαφρά οι γίγαντες.
Πηγή: icookgreek.com