Γκιούλμπασι στη γάστρα
Το γκιούλμπασι στη γάστρα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας συναρπάσει!
Για το γκιούλμπασι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους
- 500 γρ. μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μέτριους κύβους
- 450 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. φυτίνη με βούτυρο
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών διαλυμένος σε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
- 150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
- 3 ψιλοκομένες ώριμες ντομάτες
- 1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. μπαχάρι σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Στρώνετε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα.
- Βάζετε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.
- Περιχύνετε με τη φυτίνη και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών.
- Καρυκεύετε με το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο, κλείνετε το καπάκι της γάστρας και ψήνετε για 2-2½ ώρες στους 160 – 170°C.
Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή ψήνοντας σε ανοιχτό ταψί, αφού έχετε τυλίξει τα υλικά μέσα σε φύλλο κρούστας και μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή: sintayes.gr
Διαφήμιση
Τετοια φαγάκια συνδειάζονται με πολύ ψωμί! Και καπως ετσι οι φετες ζωης εξαφανίζονται απο το σπιτι!
Όπως τα λές είναι ! Καλά μαγειρέματα ! 🙂