Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γκιούλμπασι στη γάστρα

Το γκιούλμπασι στη γάστρα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας συναρπάσει!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα.
  2. Βάζετε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.
  3. Περιχύνετε με τη φυτίνη και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών.
  4. Καρυκεύετε με το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο, κλείνετε το καπάκι της γάστρας και ψήνετε για 2-2½ ώρες στους 160 – 170°C.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή  ψήνοντας σε ανοιχτό ταψί, αφού έχετε τυλίξει τα υλικά μέσα σε φύλλο κρούστας και μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

gkioulbasi

Πηγή: sintayes.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
2 Σχόλια
  1. Anna Fri λέει

    Τετοια φαγάκια συνδειάζονται με πολύ ψωμί! Και καπως ετσι οι φετες ζωης εξαφανίζονται απο το σπιτι!

    1. Food Maniacs λέει

      Όπως τα λές είναι ! Καλά μαγειρέματα ! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend