Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γκουρμέ σουβλάκια

O Έκτορας Μποτρίνι μας φτιάχνει υπέροχα χοιρινά – μοσχαρίσια σουβλάκια σε μια πιο… γκουρμέ συνταγή.

Για τα γκουρμέ σουβλάκια θα χρειαστείτε

  • 4 ή 8 (περίπου 800 γρ. χοιρινό με μοσχάρι) ‏σουβλάκια από μείγμα κρεάτων
  • 2 + 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 3 κλαράκια ‏φρέσκο δενδρολίβανο, χοντροκομμένα
  • 2 ‏κρεμμύδια
  • 2 ποτήρια ‏λευκό κρασί
  • 50 γρ. ‏βούτυρο
  • 150 γρ. ‏βρασμένο ρύζι, ζεστό
  • ‏αλάτι
  • ‏πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώστε τα, πασπαλίστε τα με το δενδρολίβανο και περιχύστε τα με 2 κ.σ. λάδι.
  2. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές για να πάει παντού η μαρινάδα.
  3. Καθαρίστε και τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ζεστάνετε τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι.
  4. Σβήστε το με το κρασί και, μόλις το κρασί εξατμιστεί ελαφρά, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 15’.
  5. Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ γυρίζοντάς προσεκτικά για ροδίσουν καλά.
  6. Ανακατέψτε το βούτυρο και ζωμό που άφησαν τα σουβλάκια στο κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε και πάλι, μέχρι να ζεσταθεί.
  7. Σερβίρετε γαρνίροντας με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

σουβλάκια συνταγή

Συνταγή για σουβλάκια

Πηγή: botrini.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend