Γκουρμέ σουβλάκια
O Έκτορας Μποτρίνι μας φτιάχνει υπέροχα χοιρινά – μοσχαρίσια σουβλάκια σε μια πιο… γκουρμέ συνταγή.
Για τα γκουρμέ σουβλάκια θα χρειαστείτε
- 4 ή 8 (περίπου 800 γρ. χοιρινό με μοσχάρι) σουβλάκια από μείγμα κρεάτων
- 2 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο, χοντροκομμένα
- 2 κρεμμύδια
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. βρασμένο ρύζι, ζεστό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώστε τα, πασπαλίστε τα με το δενδρολίβανο και περιχύστε τα με 2 κ.σ. λάδι.
- Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές για να πάει παντού η μαρινάδα.
- Καθαρίστε και τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ζεστάνετε τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Σβήστε το με το κρασί και, μόλις το κρασί εξατμιστεί ελαφρά, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 15’.
- Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ γυρίζοντάς προσεκτικά για ροδίσουν καλά.
- Ανακατέψτε το βούτυρο και ζωμό που άφησαν τα σουβλάκια στο κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε και πάλι, μέχρι να ζεσταθεί.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.
Συνταγή για σουβλάκια
Πηγή: botrini.gr
Διαφήμιση