Γκουρμέ σουβλάκια
O Έκτορας Μποτρίνι μας φτιάχνει υπέροχα χοιρινά – μοσχαρίσια σουβλάκια σε μια πιο… γκουρμέ συνταγή.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώστε τα, πασπαλίστε τα με το δενδρολίβανο και περιχύστε τα με 2 κ.σ. λάδι.
- Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές για να πάει παντού η μαρινάδα.
- Καθαρίστε και τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ζεστάνετε τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Σβήστε το με το κρασί και, μόλις το κρασί εξατμιστεί ελαφρά, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 15’.
- Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ γυρίζοντάς προσεκτικά για ροδίσουν καλά.
- Ανακατέψτε το βούτυρο και ζωμό που άφησαν τα σουβλάκια στο κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε και πάλι, μέχρι να ζεσταθεί.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.
Συνταγή για σουβλάκια
Πηγή: botrini.gr
Διαφήμιση