Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Ζουμερά τουλουμπάκια

Τα τουλουμπάκια είναι ιδανικό κέρασμα για τους λάτρεις των σιροπιαστών και όχι μεγάλος κόπος για τη νοικοκυρά! Απολαύστε τα, ακολουθώντας τη συνταγή του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη!

Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις: Πολίτικο γαλακτομπούρεκο!

Ζουμερά τουλουμπάκια

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες50

      Για τα ζουμερά τουλουμπάκια θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη ζύμη

      • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
      • 120 γρ. αλεύρι
      • 110 γρ. βούτυρο
      • 230 ml νερό
      • 4 αυγά μεσαία
      • ½ κ.γ. αλάτι
      • 1 κ.γ. ζάχαρη
      • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
      • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

      Υλικά για το σιρόπι

      • 600 γρ. ζάχαρη
      • 350 ml νερό
      • 2 κ.σ. μέλι
      • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
      • 1 στικ κανέλας

      Εκτέλεση

      Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι

      1

      Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το σιρόπι. Όταν πάρει μία βράση, αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.

      Συνεχίζετε με την παρασκευή της ζύμης

      2

      Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετείε σε μέτρια φωτιά.

      3

      Σε ένα μπολ προσθέτετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

      4

      Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτετε με μιας το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.

      5

      Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει 6 με 7 λεπτά.

      6

      Κατόπιν προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθούν στη ζύμη.

      7

      Η ζύμη που θα προκύψει πρέπει να είναι λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.

      8

      Αφήνετε στην άκρη τη ζύμη να κρυώσει και τη βάζετε σε κορνέ.

      9

      Χρησιμοποιείτε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.

      10

      Βάζετε το λάδι σε ένα κατσαρόλακι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά. Θέλετε η θερμοκρασία λαδιού να είναι 180 βαθμοί αν έχετε ένα θερμόμετρο.

      11

      Πιέζετε το μείγμα μέσα από το κορνέ και βγάζετε ”κορδονάκια-μπαστουνάκια” 5 εκ. μήκους περίπου.

      12

      Κρατάτε το κορνέ με το αριστερό χέρι πάνω από το τηγάνι και με το δεξί κόβετε την άκρη της ζύμης με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το οποίο βρέχετε κάθε φορά για να μην κολλάει η ζύμη πάνω του και να έχουν ωραίο σχήμα τα τουλουμπάκια μας.

      13

      Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά.

      14

      Βουτάτε τα τουλουμπάκια ζεστά στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά για να τραβήξουν σιρόπι και τα ακουμπάτε σε σχάρα για να στραγγίξουν τα πολλά σιρόπια και σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      ζουμερά τουλουμπάκια από τον Άκη

      Πηγή: akispetretzikis.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend