Γλυκιά και νόστιμη κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή Συνταγή
Δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε αυτή τη λαχταριστή κολοκυθόπιτα! Η γεύση της είναι απίθανη και μοναδική!
Γλυκιά και νόστιμη κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή Συνταγή

- Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος2 Ώρες
- Μερίδες10
Για τη γλυκιά και νόστιμη κολοκυθόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά για την κολοκυθόπιτα
- 500 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 1,5 κ. κολοκύθα, τριμμένη
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 200 γρ. αποξηραμένες χρυσές σταφίδες
- 375 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Ελαιόλαδο για την επάλειψη
Υλικά για το σερβίρισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
Κόβετε στη μέση την κολοκύθα, την καθαρίζετε γύρω γύρω και αφαιρείτε τα σπόρια. Την τρίβετε στο τρίφτη.
Τοποθετείτε την κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι μέχρι το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά να φύγει. Τη στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κολοκύθα με όλα τα άλλα συστατικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί.
Απλώνετε ένα φύλο σε έναν πάγκο και το αλείφετε ελαφρά με λίγο λάδι.
Απλώστε λίγο από τη γέμιση και τυλίξτε το φύλλο σε ρολό. Τυλίξτε το ελαφρά για να έχετε έναν κύκλο και τοποθετήστε το στο κέντρο του ταψιού.
Ακολουθείστε τα βήματα 5 και 6 με τα υπόλοιπα φύλλα και τοποθετείστε το κάθε φύλλο περιμετρικά γύρω από τον πρώτο κύκλο στο ταψί μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί.
Πασπαλίστε με λίγο νερό. Ψήστε στους 180C για περίπου 1 ώρα μέχρι η πίτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αφήστε να κρυώσει. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρετε.
Διαφήμιση
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: mygreekfoodrecipes.com
Διαφήμιση