Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα

Η γλυκιά πατσαβουρόπιτα είναι καταπληκτική συνταγή με πολύ απλά υλικά. Βάζετε τα φύλλα στο ταψί και τα περιχύνετε με έναν χυλό. Όταν ψηθούν, «πίνουν» τα υγρά και μαλακώνουν μέσα, αλλά η επιφάνεια γίνεται τραγανή και αποκτά μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1.  Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζετε το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά, και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και το τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τσαλακώνοντάς το, σαν φυσαρμόνικα, ώστε να χωρέσει ολόκληρο.
  4. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντάς τα το ένα μετά το άλλο στο ταψί, σε μία σειρά και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι θα καλύψετε όλο το ταψί.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Μόλις χυλώσει το μείγμα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα. Ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  7. Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο, το χαράζετε σε κομμάτια, χωρίς να τα κόψετε μέχρι κάτω, και αφήνετε να σταθεί για 4-5 λεπτά. Έπειτα το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει.

Μυστικό: Αν μας αρέσει η μυρωδιά του παραδοσιακού βουτύρου γάλακτος, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με αυτό, αντί με λάδι.

γλυκιά πατσαβουρόπιτα

Συνταγή για γλυκιά πατσαβουρόπιτα

gastronomos

4/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend