Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό καραμελένιο ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ το οποίο όμως σε αυτή τη παραλλαγή αλλάζει χρώμα και γίνεται καραμελένιο !

Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120 C και βάζετε τη σχάρα στη μέση.
  2. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετείτε σε αυτό το ποπ κορν. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι καλαμποκιού και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνετε σε βρασμό.
  4. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη για 5 λεπτά.
  5. Συνεχίστε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύετε για 3 λεπτά.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό χρώμα η καραμέλα, να αφρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 10″.
  6. Αμέσως περιχύνετε το ποπ κορν και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί όλο και να απλωθεί παντού.
  7. Ψήνετε για 45′ ανακατεύοντας ανά 15′ με μια σπάτουλα παίρνοντας την καραμέλα από τα τοιχώματα του ταψιού.
  8. Μεταφέρετε το ποπ κορν σε λαδόκολλα και το αφήνετε να κρυώσει. Όσο κρυώνει θα γίνεται πολύ τραγανό.
  9. Αποθηκεύετε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου για 1 βδομάδα.

glyko-karamelenio-pop-korn

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: getinmybelly.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend