Γλυκό καραμελένιο ποπ κορν
Το ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ το οποίο όμως σε αυτή τη παραλλαγή αλλάζει χρώμα και γίνεται καραμελένιο !
Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120 C και βάζετε τη σχάρα στη μέση.
- Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετείτε σε αυτό το ποπ κορν. Αφήστε το στην άκρη.
- Τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι καλαμποκιού και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνετε σε βρασμό.
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Συνεχίστε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύετε για 3 λεπτά.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό χρώμα η καραμέλα, να αφρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 10″.
- Αμέσως περιχύνετε το ποπ κορν και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί όλο και να απλωθεί παντού.
- Ψήνετε για 45′ ανακατεύοντας ανά 15′ με μια σπάτουλα παίρνοντας την καραμέλα από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Μεταφέρετε το ποπ κορν σε λαδόκολλα και το αφήνετε να κρυώσει. Όσο κρυώνει θα γίνεται πολύ τραγανό.
- Αποθηκεύετε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου για 1 βδομάδα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: getinmybelly.com