Εύκολο γλυκό παγωτό Kit Kat ιδανικό για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Καλύπτετε μια μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη.
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα. Περνάτε τους κρόκους από σίτα (η χρήση μιας μαρίζ θα βοηθήσει) και τα προσθέτε στο μείγμα της κατσαρόλας. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να έχετε μια πλούσια κρέμα. Αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνετε στη συνέχεια στο μείγμα της κατσαρόλας.
- Τοποθετείστε 1 στρώση κρέμας στη φόρμα με τη μεμβράνη. Έπειτα προσθέστε 3 ολόκληρες Κit Kat. Βάζετε 1 ακόμα στρώση κρέμας και ακόμα μια στρώση από 3 kit kat. Τελειώνετε με μια τελευταία στρώση κρέμας.
- Παγώνετε τουλάχιστον για 4 ώρες.
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα κι έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε ώσπου να έχετε μια λεία και γυαλισταρή γκανάς.
- Καλύπτετε το κέικ με την γκανάς και απλώνετε με χοντροκομμένη Kit Kat και παγώνετε ώσπου η επικάλυψη να στερεοποιηθεί.
Συνταγή για γλυκό παγωτό Kit Kat
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade