Τέτοιο πεϊνιρλί σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει! Αντί για τη γνωστή αλμυρή του εκδοχή, εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή για ένα μοναδικά γευστικό γλυκό πεϊνιρλί με πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα.
Για το πεϊνιρλί με πραλίνα και μπανάνα θα χρειαστείτε
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά στιγμής
- 300 ml Γάλα
- 1 κ.γ. Zάχαρη
- 1 κοφτή κ.γ. Αλάτι
- 1 Αυγό (μόνο τον κρόκο χτυπημένο)
- 2 Μπανάνες (κομμένες ροδέλες)
- Πραλίνα σοκολάτας της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι.
- Αρχίζετε να ζυμώνετε. Θέλετε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
- Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Χωρίζετε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγετε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα.
- Κάνετε τρυπούλες στην μέση για να μην φουσκώσει κι αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).
- Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο τα σκεπάζετε με μια πετσέτα και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Αφού κρυώσουν ξεκινάτε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζετε ροδέλες μπανάνας.
Συνταγή για πεϊνιρλί με πραλίνα και μπανάνα
Πηγή: chefoulis.gr
Διαφήμιση