Τέτοιο πεϊνιρλί σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει! Αντί για τη γνωστή αλμυρή του εκδοχή, εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή για ένα μοναδικά γευστικό γλυκό πεϊνιρλί με πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι.
- Αρχίζετε να ζυμώνετε. Θέλετε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
- Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Χωρίζετε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγετε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα.
- Κάνετε τρυπούλες στην μέση για να μην φουσκώσει κι αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).
- Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο τα σκεπάζετε με μια πετσέτα και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Αφού κρυώσουν ξεκινάτε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζετε ροδέλες μπανάνας.
Συνταγή για πεϊνιρλί με πραλίνα και μπανάνα
Πηγή: chefoulis.gr
Διαφήμιση