Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)

Η συνταγή που ακολουθεί έχει γεύση και μυρωδιά χειμώνα καθώς η κανέλα κι η σταφίδα έχουν μια χαρακτηριστική γεύση  και όπου κι αν τις προσθέσεις κάνουν θαύματα!

Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)

    • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
    • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 50 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για το γλυκό ψωμί θα χρειαστείτε

      • 375 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
      • ½ κ. του γλυκού ‏ξηρή μαγιά
      • 1 ½ κ. του γλυκού ‏αλάτι
      • 1 ½ κ. της σούπας ‏ζάχαρη
      • 2 κ. του γλυκού ‏κανέλα
      • 120 γρ. (3/4 του φλ.) ‏σταφίδες
      • 188 ml (3/4 του φλ.) ‏γάλα
      • 188 γρ. (3/4 του φλ.) ‏νερό

      Εκτέλεση

      1

      Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.

      2

      Ρίχνετε μέσα το γάλα με το νερό και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη σας να πάρει το σχήμα μπάλας.

      3

      Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 12-15 ώρες (Όχι λιγότερο από 12 ώρες καθώς θέλει τον χρόνο του για να φουσκώσει).  Στη συνέχεια θα δείτε ότι η ζύμη σας θα είναι κολλώδης και διπλάσια σε μέγεθος.

      4

      Αλευρώνετε μια επιφάνεια και τοποθετείτε εκει τη ζύμη «κλείνοντας» την 2 φορές , σαν να είναι βιβλίο.

      5

      Πλάστε την ζύμη σας και σχηματίστε 1 μπάλα. Αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμακρασία δωματίου καλύπτωντας το με μια αλευρωμένη πετσέτα. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 1 ώρα. Θα φουσκώσει κι άλλο και θα απλώσει λίγο ακόμα.

      6

      Χαράσσετε την επιφάνεια του ψωμιού σας με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κατόπιν ψήνετε σε καυτό φούρνο στους 200°C για 45-50 λεπτά. Αν το θέλετε τραγανό με τραγανή κρούστα ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ!

      7

      Αφήστε το να κρυώσει πριν το απολαύσετε.

      8

      Μην ανοίξετε την πόρτα όσο ψήνετε. Αν περισσέψει ψωμί κόψτε το σε φέτες και βάλτε το στην κατάψυξη.
      Έπειτα ζεστάνετε το και προτείνουμε να το συνοδεύσεις με φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα κεράσι!

      Διαφήμιση

      foodmaniacs.gr

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: biggerbolderbaking

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend