Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα

Μια υπέροχη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα σας κάνει να δροσιστείτε εύκολα και γρήγορα με ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με κρέμα και σοκολάτα!

Αν σου αρέσουν τα γλυκά ψυγείου, πρέπει να δοκιμάσεις το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα και φυσικά το φοβερό γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno!

Βρες περισσότερες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου εδώ.
Κάνεις δίαιτα; Δες 15 γλυκά διαίτης με λίγες θερμίδες!

Γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Υλικά για το γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα

      Για την κρέμα σοκολάτα θα χρειαστείτε

      • 1 λίτρο ‏φρέσκο γάλα
      • 3/4 του φλιτζανιού ‏ζάχαρη
      • 4 κ.σ. γεμάτες ‏κορν φλάουρ
      • 1 κ.σ. ‏κακάο
      • 1/2 φλιτζάνι ‏κουβερτούρα σε ξύσμα

      Για την κρέμα βανίλια θα χρειαστείτε

      • 1 λίτρο ‏φρέσκο γάλα
      • 3/4 του φλιτζανιού ‏ζάχαρη
      • 4 κ.σ. γεμάτες ‏κορν φλάουρ
      • 1 ‏βανίλια (μπαστουνάκι)

      Για το στήσιμο θα χρειαστείτε

      • 1½ πακέτο ‏μπισκότα petit beure
      • 1 φλιτζάνι ‏φρέσκο γάλα
      • 2 κ.σ. ‏κονιάκ
      • 1/2 φλιτζάνι ‏κουβερτούρα σε ξύσμα

      Εκτέλεση

      Για την κρέμα σοκολάτας:

      1

      Κρατάτε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.

      2

      Το υπόλοιπο το βάζετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.

      3

      Διαλύετε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε.

      4

      Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτετε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ.

      5

      Αφήνετε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.

      6

      Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε.

      7

      Τότε προσθέτετε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύετε.

      Για την την κρέμα βανίλιας:

      8

      Κρατάτε 1 φλιτζάνι γάλα.

      9

      Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.

      10

      Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους.

      11

      Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.

      12

      Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.

      13

      Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

      Για το στήσιμο του γλυκού:

      14

      Βάζετε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.

      15

      Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε σε διάφανο πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.

      16

      Επαναλαμβάνετε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.

      17

      Πατάτε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.

      18

      Αδειάζετε σε μία στρώση την κρέμα βανίλιας .

      19

      Θρυμματίζετε λίγα μπισκότα και πασπαλίζετε το γλυκό (αν θέλουμε).

      20

      Αφήνετε να κρυώσει καλά και το διατηρείτε στο ψυγείο.

      21

      Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

      Διαφήμιση

      γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα

      Πηγή: argiro.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend