Γλυκό ψυγείου με μόκα
Το γλυκό ψυγείου με μόκα είναι για τους λάτρεις του καφέ και όχι μόνο !
Για το γλυκό ψυγείου με μόκα θα χρειαστείτε:
- 1/4 του φλ. νερό
- 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 20 μπισκότα oreo
- 220 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 του φλ. άχνη ζάχαρη
- 220 γρ. σαντιγί έτοιμη
- 110 γρ. κρέμα στιγμής σοκολάτας
- 1 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/3 του φλ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το νερό με τον στιγμιαίο καφέ και το αφήνετε για μερικά λεπτά για να διαλυθεί ο καφές.
- Στο μεταξύ φτιάξτε τη βάση. Τοποθετείστε τα oreo σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και κλείστε την αφήνοντας λίγα εκατοστά ανοιχτά για να βγαίνει ο αέρας. Με έναν πλάστη θρυμματίζετε τα oreo ώστε να γίνουν χοντροκομμένα.
- Αφού αναμείξετε με το λιωμένο βούτυρο τοποθετείστε σε ένα μεσαίο σκεύος.
- Βάζετε τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ ώσπου να γίνει λείο. Έπειτα προσθέστε την άχνη ζάχαρη με τον καφέ κι ανακατεύετε.
- Προσθέστε 1 φλ σαντιγί κι ανακατέψτε ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνετε προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα.
- Σκουπίζετε το μπολ που χρησιμοποιήσατε. Προσθέστε την κρέμα στιγμής με το γάλα και ανακατέψτε με σύρμα ώσπου να έχετε ένα απαλό μείγμα. Αφήστε την κρέμα για 1 λεπτό να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη απλώνετε πάνω από το μείγμα με το τυρί κρέμα. Τέλο, απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί στο γλυκό. Καλύπτετε με μεβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Πριν σερβίρετε , βάζετε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς το σιρόπι σοκολάτας και το ζεσταίνετε ώστε να γίνει πιο ρευστό.
- Κόβετε τη μια άκρη και απλώνετε το σιρόπι σε λωρίδες πάνω στο γλυκό.
- Πασπαλίζετε με αμύγδαλα και απολαμβάνετε !
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόκα
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: crazyforcrust
Διαφήμιση