Γλυκό ψυγείου με oreo με 4 υλικά
Ένα ελαφρύ και πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου με oreo. Έχει βάση μπισκότων oreo, με σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλο. Δείτε την πολύ εύκολη συνταγή που ακολουθεί!
Το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά δημητριακά Oreo;
Γλυκό ψυγείου με oreo με 4 υλικά
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το γλυκό ψυγείου oreo θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 2 φλιτζ. τσαγιού (216 γρ./20 oreo περίπου) θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo
- 56 γρ. + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση
- 340 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
- 210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Για τη βάση
Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Πηγή: sintayes.gr