Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ
To γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ είναι ένα γλύκισμα που προτείνει ο Έκτορας Μποτρίνι ως μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού αυτού μαμαδίστικου γλυκού.
Για το γλυκό ρυζόγαλο θα χρειαστείτε:
- 70 γρ. ρύζι σουπέ
- 1 στικ βανίλια
- 600 γρ. γάλα από σόγια ή χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. φρουκτόζη
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
- 50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και τοσταρισμένα
- 1 κ.γ. νες καφέ σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα 450 γρ. γάλα. Προσθέτετε μέσα τη φρουκτόζη, την ψίχα από τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα.
- Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε ύστερα το ρύζι και το αφήνετε να βράσει ώσπου να πιει όλο το υγρό.
- Αφήνετε να κρυώσει και περνάτε στο μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις γίνει μια κρέμα προσθέτετε τα φουντούκια και τον καφέ.
- Βάζετε σε μπολάκια και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως. Γαρνίρετε με λίγα φουντούκια που έχετε κρατήσει στην άκρη και λίγη κανέλα.
Πηγή : newsbeast
Διαφήμιση