Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

To γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ είναι ένα γλύκισμα που προτείνει ο Έκτορας Μποτρίνι ως μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού αυτού μαμαδίστικου γλυκού.

Για το γλυκό ρυζόγαλο θα χρειαστείτε:

  • 70 γρ. ‏ρύζι σουπέ
  • 1 στικ ‏βανίλια
  • 600 γρ. ‏γάλα από σόγια ή χαμηλών λιπαρών
  • 50 γρ. ‏φρουκτόζη
  • 1 ‏πορτοκάλι (το ξύσμα)
  • 50 γρ. ‏φουντούκια χοντροκομμένα και τοσταρισμένα
  • 1 κ.γ. ‏νες καφέ σκόνη
  • 1 κ.γ. ‏κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα 450 γρ. γάλα. Προσθέτετε μέσα τη φρουκτόζη, την ψίχα από τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα.
  2. Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε ύστερα το ρύζι και το αφήνετε να βράσει ώσπου να πιει όλο το υγρό.
  3. Αφήνετε να κρυώσει και περνάτε στο μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις γίνει μια κρέμα προσθέτετε τα φουντούκια και τον καφέ.
  4. Βάζετε σε μπολάκια και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως. Γαρνίρετε με λίγα φουντούκια που έχετε κρατήσει στην άκρη και λίγη κανέλα.

Πηγή : newsbeast

Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend