Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό του κουταλιού καρότο με 3 υλικά

Πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού καρότο! Μια συνταγή του αγαπημένου ζαχαροπλάστη, Στέλιου Παρλιάρου.

Γλυκό του κουταλιού καρότο με 3 υλικά

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες1 βάζο

      Για το γλυκό του κουταλιού καρότο θα χρειαστείτε

      • 300 γρ. ‏καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
      • 300 γρ. ‏ζάχαρη
      • 1 ‏λεμόνι, το ξύσμα του

      Εκτέλεση

      1

      Κόβετε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών).

      2

      Το βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.

      3

      Ανακατεύετε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνετε για 10 λεπτά περίπου να βράσει.

      4

      Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.

      Διαφήμιση

      Tip: Για να αποστειρώσετε το βάζο, το βουτάτε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά και το τοποθετείτε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Κάνετε το ίδιο με το καπάκι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.

      γλυκό του κουταλιού καρότο από τον Στέλιο Παρλιάρο

      Πηγή: steliosparliaros.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend