Πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού καρότο! Μια συνταγή του αγαπημένου ζαχαροπλάστη, Στέλιου Παρλιάρου.
Συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις: Ρολό λευκής σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο!
Γλυκό του κουταλιού καρότο με 3 υλικά
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες1 βάζο
Για το γλυκό του κουταλιού καρότο θα χρειαστείτε
- 300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του
Εκτέλεση
Κόβετε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών).
Το βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνετε για 10 λεπτά περίπου να βράσει.
Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.
Tip: Για να αποστειρώσετε το βάζο, το βουτάτε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά και το τοποθετείτε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Κάνετε το ίδιο με το καπάκι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.
Πηγή: steliosparliaros.gr