Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που θα αγαπήσετε!
Για το κέικ θα χρειαστείτε
- 1 κεσεδάκι (250 γρ.) μαργαρίνη
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζ. τρούφα
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
- 2 1/2 φλιτζ. νερό
- 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε
- 4 γεμάτες κ.σ. κακάο
- 10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. νερό
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
- Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη.
- Προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
- Αφού σιροπιάσετε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνετε με την κρέμα και πασπαλίζετε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση