Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκό τρουφάτο με κρέμα σοκολάτας

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που θα αγαπήσετε!

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

[ingredients4]

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

Για το σιρόπι

  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για την κρέμα σοκολάτας

  1. Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη.
  2. Προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
  3. Αφού σιροπιάσετε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνετε με την κρέμα και πασπαλίζετε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.

τρουφάτο

Πηγή: argiro.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend