Γλυκοκολοκύθα γεμιστή με τυρί
Η γλυκοκολοκύθα είναι ένα αρκετά εορταστικό ορεκτικό που θα διακοσμήσει το τραπέζι σας και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρων των καλεσμένων σας !
Για την γλυκοκολοκύθα με τυρί θα χρειαστειτε:
- 1 γλυκοκολοκύθα
- 1 φλ. νερό
- 3/4 του φλ. τριμμένο τσένταρ
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. σχινόπρασο
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- 1/4 του φλ. κράκερ
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 220° C.
- Κόβετε τη γλυκοκολοκύθα σας κατά μήκος και βγάζετε τους σπόρους.Προσθέτετε νερό σε ένα ταψί 30×20 εκ. και την τοποθετείτε εκεί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όταν την τρυπήσετε με το μαχαίρι. Έπειτα την αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Μεταφέρετε σε πάγκο κοπής και στραγγίζετε το υγρό από το ταψί.
- Αφαιρείτε το εσωτερικό της κι αφήνετε μια στρώση 0,6 εκ.
- Ανακατεύετε καλά το τυρί με το γιαούρτι, το σχινόπρασο, την πάπρικα και το εσωτερικό της και το τοποθετείτε εντός της γλυκοκολοκύθας.
- Ανακατεύετε τα κράκερ με το βούτυρο και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Επιστρέφετε την γλυκοκολοκύθα στο ταψί.
- Ψήνετε για 22-24 λεπτά μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό.
Μπορεί να συνοδεύσει ψητά (μοσχάρι, κοτόπουλο, κυνήγι )
Συνταγή για γλυκοκολοκύθα
με πληροφορίες από kraft
Διαφήμιση