Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γλυκοκολοκύθα γεμιστή με τυρί

Η γλυκοκολοκύθα είναι ένα αρκετά εορταστικό ορεκτικό που θα διακοσμήσει το τραπέζι σας και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρων των καλεσμένων σας ! 

Για την γλυκοκολοκύθα με τυρί θα χρειαστειτε:

  • 1 ‏γλυκοκολοκύθα
  • 1 φλ. ‏νερό
  • 3/4 του φλ. ‏τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 φλ. ‏γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ‏σχινόπρασο
  • 1 πρέζα ‏καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 του φλ. ‏κράκερ
  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 220° C.
  2. Κόβετε τη γλυκοκολοκύθα σας κατά μήκος και βγάζετε τους σπόρους.Προσθέτετε νερό σε ένα ταψί 30×20 εκ. και την τοποθετείτε εκεί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όταν την τρυπήσετε με το μαχαίρι. Έπειτα την αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
  4. Μεταφέρετε σε πάγκο κοπής και στραγγίζετε το υγρό από το ταψί.
  5. Αφαιρείτε το εσωτερικό της κι αφήνετε μια στρώση 0,6 εκ.
  6. Ανακατεύετε καλά το τυρί με το γιαούρτι, το σχινόπρασο, την πάπρικα και το εσωτερικό της και το τοποθετείτε εντός της γλυκοκολοκύθας.
  7. Ανακατεύετε τα κράκερ με το βούτυρο και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Επιστρέφετε την γλυκοκολοκύθα στο ταψί.
  8. Ψήνετε για 22-24 λεπτά μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό.

 Μπορεί να συνοδεύσει ψητά (μοσχάρι, κοτόπουλο, κυνήγι )

γλυκοκολοκύθα

Συνταγή για γλυκοκολοκύθα

foodmaniacs.gr

με πληροφορίες από kraft

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend