Γλυκός σοκολατένιος κορμός με φράουλες
Ο απαράλλαχτος συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας κάνει αυτό το ρολό σούπερ και ανεπανάληπτο.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι έπειτα την αλείφετε με βούτυρο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το απλώνετε ομοιόμορφα.
- Ψήνετε για 6-8 λεπτά.
- Αποσύρετε από τον φούρνο και και το αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να σχηματίζονται απαλές κορυφές.
- Βάζετε το ρολό σοκολάτας μαζί με τη λαδόκολλα σε μια επιφάνεια εργασίας. Απλώνετε πάνω του την σαντιγί και πάνω σε αυτή τις ψιλοκομμένες φράουλες. Το κάνετε ρολό ώστε να έχει το σχήμα του κορμού.
- Τέλος το περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζετε με κακάο.
Συνταγή για γλυκό σοκολατένιο κορμό με φράουλες
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση