Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα για όλη την οικογένεια.
Γρήγορη πατατόπιτα

- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τη γρήγορη πατατόπιτα θα χρειαστείτε
- 3 μεγάλες πατάτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 κοφτή κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και τρίβετε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τις στύβετε αρκετά και τις βάζουμε σε μπολ.
Τρίβετε στον ίδιο μέρος του τρίφτη και τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στις πατάτες (δε τα στύβετε τα κρεμμύδια).
Προσθέτετε και το αλάτι πιπέρι και μπέικιν και με ένα κουτάλι ανακατεύετε πολύ καλά (μπορείτε και με μίξερ – εμείς το κάναμε με το χέρι).
Βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το στρώνουμε στο τηγάνι μόλις ζεσταθεί λίγο.
Το μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξει αλλά και για να ψηθεί μέσα.
Με ένα πιάτο αναποδογυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
Το βάζετε στην πιατέλα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε!
Διαφήμιση
Συμβουλή: Σε όσο μεγαλύτερο τηγάνι βάλετε τόσο πιο λεπτή θα γίνει!
Αρχική έμπνευση από: mageirikikaisintages.blogspot.gr
Διαφήμιση