Γρήγορη πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα express για τις λιγούρες σας !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Κόβετε με το μαχαίρι όπως είναι τυλιγμένο το φύλλο σε δέκα τεμάχια και το αφήνετε να ξεραθεί ή το ψήνετε για λίγο στον φούρνο και μόλις ξεραθεί το τρίβετε.
- Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο,το γάλα,τη ζάχαρη,το γιαούρτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το σύρμα να ενωθούν.
- Τρίβετε με τον τρίφτη τα πορτοκάλια για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα στύβετε για να πάρετε τον χυμό τους και μέσα στον χυμό διαλύετε το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτετε αυτό το μείγμα μαζί και το ξύσμα στο μείγμα με το γιαούρτι και βάζετε μέσα τα τριμμένα φύλλα κρούστας, αλάτι και κανέλα (προαιρετικά).
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Λαδώνετε ένα ταψί 30×32 εκ ή ένα πυρέξ κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας). Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Για το σιρόπι :
- Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το μέλι, τις λωρίδες από την φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζετε όλα μαζί για περίπου 6-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Στραγγίζετε το σιρόπι για να ξεχωρίσετε τις λωρίδες. Χαράζετε ελαφρώς την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζετε λίγο λίγο με ζεστό το σιρόπι την χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
- Στολίζετε με τις λωρίδες από πάνω. Αφήνετε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.