Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γρήγορη πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα express  για τις λιγούρες σας !

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Κόβετε με το μαχαίρι όπως είναι τυλιγμένο το φύλλο σε δέκα τεμάχια και το αφήνετε να ξεραθεί ή το ψήνετε για λίγο στον φούρνο και μόλις ξεραθεί το τρίβετε.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο,το γάλα,τη ζάχαρη,το γιαούρτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το σύρμα να ενωθούν.
  3. Τρίβετε με τον τρίφτη τα πορτοκάλια για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα στύβετε για να πάρετε τον χυμό τους και μέσα στον χυμό διαλύετε το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτετε αυτό το μείγμα μαζί και το ξύσμα στο μείγμα με το γιαούρτι και βάζετε μέσα τα τριμμένα φύλλα κρούστας, αλάτι και κανέλα (προαιρετικά).
  5. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Λαδώνετε ένα ταψί  30×32 εκ ή ένα πυρέξ κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας). Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή.

Για το σιρόπι :

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το μέλι, τις λωρίδες από την φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζετε όλα μαζί για περίπου  6-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Στραγγίζετε το σιρόπι για να ξεχωρίσετε τις λωρίδες. Χαράζετε ελαφρώς την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζετε λίγο λίγο με ζεστό το σιρόπι την χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
  3. Στολίζετε με τις λωρίδες από πάνω. Αφήνετε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή για γρήγορη πορτοκαλόπιτα

chefoulis

1/5 - (3 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend