Γρήγορη πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα express για τις λιγούρες σας !
Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
- 300 ml Ελαιόλαδο
- 250 ml Γάλα
- 300 γρ Ζάχαρη καστανή
- 200 γρ Γιαούρτι στραγγιστό
- 3 μεγάλα Πορτοκάλια, τον χυμό τους και το ξύσμα
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά Κανέλα
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 250 ml Νερό
- 200 γρ Ζάχαρη καστανή
- 1 κουτάλι της σούπας Μέλι
- 50 ml Πορτοκάλι: χυμό και φλούδα σε λωρίδες λεπτές
Εκτέλεση
- Κόβετε με το μαχαίρι όπως είναι τυλιγμένο το φύλλο σε δέκα τεμάχια και το αφήνετε να ξεραθεί ή το ψήνετε για λίγο στον φούρνο και μόλις ξεραθεί το τρίβετε.
- Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο,το γάλα,τη ζάχαρη,το γιαούρτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το σύρμα να ενωθούν.
- Τρίβετε με τον τρίφτη τα πορτοκάλια για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα στύβετε για να πάρετε τον χυμό τους και μέσα στον χυμό διαλύετε το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτετε αυτό το μείγμα μαζί και το ξύσμα στο μείγμα με το γιαούρτι και βάζετε μέσα τα τριμμένα φύλλα κρούστας, αλάτι και κανέλα (προαιρετικά).
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Λαδώνετε ένα ταψί 30×32 εκ ή ένα πυρέξ κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας). Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Για το σιρόπι :
- Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το μέλι, τις λωρίδες από την φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζετε όλα μαζί για περίπου 6-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Στραγγίζετε το σιρόπι για να ξεχωρίσετε τις λωρίδες. Χαράζετε ελαφρώς την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζετε λίγο λίγο με ζεστό το σιρόπι την χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
- Στολίζετε με τις λωρίδες από πάνω. Αφήνετε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Συνταγή για γρήγορη πορτοκαλόπιτα
Διαφήμιση