Η σάλτσα καραμέλας μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Στα γλυκά σας, στον καφέ σας, στο παγωτό σας ακόμα και ως άλειμμα με μια φέτα ψωμί! Απλά δοκιμάστε τη!
Για περισσότερες συνταγές σπιτικής καραμέλας μπορείτε να δείτε τη συνταγή για σπιτική αλατισμένη καραμέλα και καραμέλα γάλακτος (Dulce de leche)!
Γρήγορη σάλτσα καραμέλας
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τη γρήγορη σάλτσα καραμέλας θα χρειαστείτε
- 160 γραμμάρια Ζάχαρη
- 50 γραμμάρια Γλυκόζη
- 90 γραμμάρια Βούτυρο
- 200 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
- 1 τεμάχιο Βανίλια
- 2 γραμμάρια Θαλασσινό αλάτι
- Νερό
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και λίγο νερό, σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύετε, μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα , δηλαδή να γίνει καραμέλα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά.
Επαναφέρετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.
Μαγειρεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και ανακατεύετε για να πέσει η θερμοκρασία.
Αποθηκεύετε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: yiannislucacos.gr