Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για τάρτα σοκολάτας που δε χρειάζεται ψήσιμο, από τη Ντίνα Νικολάου.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Στρώνετε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
- Ανακατεύετε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της.
- Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
Για την κρέμα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει.
- Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ.
- Ρίχνετε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ και την αφήνετε για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
- Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μίγμα.
Για την τάρτα
- Αδειάζετε την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 1-1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
- Για να σερβίρετε, σκορπίζετε στην επιφάνεια της τάρτας γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας (ιδιαίτερα ταιριάζουν τα εσπεριδοειδή, όπως πράσινο ή πορτοκαλί νεράντζι, πορτοκάλι ή περγαμόντο) ή πασπαλίζετε με χονδροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι ή φουντούκι καβουρδισμένο.
Πηγή: dinanikolaou.gr