Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο

Ένα δροσερό, ζουμερό, γρήγορο και νόστιμο γλυκό με ινδοκάρυδο! Είναι οικονομικό και θα  εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για το γλυκό με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε

      Υλικά για το παντεσπάνι

      • 2 ‏αβγά
      • 200 ml ‏γάλα
      • 100 ml ‏λάδι
      • 100 γρ. ‏ζάχαρη
      • 200 γρ. ‏αλεύρι
      • 1 κ.γ. ‏baking powder
      • 2 κ.σ. ‏κακάο

      Υλικά για την κρέμα

      • 1 λίτρο ‏γάλα
      • 1 ποτήρι ‏ζάχαρη
      • 6 κ.σ. ‏σιμιγδάλι λεπτό
      • 200 γρ. ‏ινδοκάρυδο
      • 40 γρ. προαιρετικά ‏λευκή σοκολάτα

      Εκτέλεση

      1

      Βράζετε το γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν .

      2

      Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο.

      3

      Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει.

      4

      Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε με το χέρι ή με το μίξερ.

      5

      Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.

      6

      Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).

      7

      Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνετε όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

      Διαφήμιση

      Έξτρα συμβουλές: Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία ,μην δυναμώνετε τον φούρνο σας. Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκάρυδο. Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.

      γλυκό με ινδοκάρυδο

      foodmaniacs.gr

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: maminajela.com

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend