Γρήγορο παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Υπέροχο, παγωμένο και πανεύκολο γλύκισμα σοκολάτας με μόλις 5 υλικά!
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας στο κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Ρίξτε 1 πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως το μείγμα, να ομογενοποιηθεί και να γίνει σχετικά πηχτό.
- Προσθέστε τη βανίλια με τα καρύδια ανακατεύοντας καλά.
- Απλώστε λαδόκολλα στην επιφάνεια και στα πλαινά στρώματα μιας τετράγωνης φόρμας (αφήστε μερική λαδόκολλα να εξέχει από τα πλαινά ώστε να μπορείτε να πιάσετε άνετα τη φόρμα αργότερα).
- Ρίξτε το μείγμα σας στη φόρμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα παντού. Περιμέντε λίγο μέχρι το γλύκισμά σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ύστερα τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε το γλυκό να παγώσει καλά και να φορμαριστεί.
- Αφού το βγάλετε, κόψτε το σε κομμάτια της αρεσκείας σας και απολαύστε το όπως είναι παγωμένο!
Συνταγή: Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: foodnetwork.com