Γρήγορος κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια
Μια πολύ γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό παγωμένο γλύκισμα που θα απολαύσετε από την πρώτη σας μπουκιά.
Για τον κορμό σοκολάτας με γκοφρετίνια θα χρειαστείτε
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 & 1/2 πακέτο γκοφρετίνια
- 1/4 φλ. τσαγιού φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού μπράντι
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο
- 2 κ.σ. βιτάμ για επικάλυψη
- φλύδες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το βιτάμ από το ψυγείο για να μισολιώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνετε τα 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια (προαιρετικά) και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα.
- Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
- Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
- Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό.
- Πασπαλίζετε με φλύδα σοκολάτας.
Πηγή: vitam.gr
Διαφήμιση