Γρήγορος κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια
Μια πολύ γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό παγωμένο γλύκισμα που θα απολαύσετε από την πρώτη σας μπουκιά.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το βιτάμ από το ψυγείο για να μισολιώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνετε τα 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια (προαιρετικά) και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα.
- Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
- Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
- Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό.
- Πασπαλίζετε με φλύδα σοκολάτας.
Πηγή: vitam.gr
Διαφήμιση