H ευκολότερη συνταγή για Lemon Pie
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε γρήγορα αυτή την πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για lemon pie (λεμονόπιτα)!
Τι θα έλεγες για και μια υπέροχη λεμονόπιτα – κέικ;
H ευκολότερη συνταγή για Lemon Pie
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τη συνταγή για lemon pie θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση της Lemon Pie
- 220γρ. μπισκότα digestive
- 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για την κρέμα της Lemon Pie
- 1 κουτί (400γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
- 1 λεμόνι (Μόνο το ξύσμα και το χυμό του)
- Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε.
Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά.
Την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφραατέψουν.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση.
Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει.
Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
Έμπνευση από: imommy.gr