Υπέροχη και υγιεινή πίτα κουρού, για να κεράσετε τους φίλους, τα παιδιά και γενικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Με χαλούμι, σπανάκι και καπνιστή γαλοπούλα.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Ρίχνετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Το αφήνετε στην άκρη να στραγγίξει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Απλώνετε το φύλλο κουρού πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Στρώνετε ομοιόμορφα στο μισό φύλλο τις φέτες χαλούμι, αφήνοντας λίγο περιθώριο από τις άκρες.
- Από πάνω στρώνετε τη γαλοπούλα και στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα το σοταρισμένο σπανάκι.
- Αλείφετε με νερό τις άκρες και καλύπτετε με το άλλο μισό φύλλο, πιέζοντας να κολλήσουν τα δύο φύλλα καλά και τα διπλώνετε σαν να κεντάτε.
- Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και το αμύγδαλο και ψήνετε για 17-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα εξωτερικά!
Πηγή: olivemagazine.gr