Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

H εναλλακτική πίτα κουρού με χαλούμι, σπανάκι και γαλοπούλα καπνιστή

Υπέροχη και υγιεινή πίτα κουρού,  για να κεράσετε τους φίλους, τα παιδιά και γενικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα! 

Με χαλούμι, σπανάκι και καπνιστή γαλοπούλα.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  4. Το αφήνετε στην άκρη να στραγγίξει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  5. Απλώνετε το φύλλο κουρού πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Στρώνετε ομοιόμορφα στο μισό φύλλο τις φέτες χαλούμι, αφήνοντας λίγο περιθώριο από τις άκρες.
  7. Από πάνω στρώνετε τη γαλοπούλα και στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα το σοταρισμένο σπανάκι.
  8. Αλείφετε με νερό τις άκρες και καλύπτετε με το άλλο μισό φύλλο, πιέζοντας να κολλήσουν τα δύο φύλλα καλά και τα διπλώνετε σαν να κεντάτε.
  9. Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και το αμύγδαλο και ψήνετε για 17-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα εξωτερικά!

pita-kourou-me-xaloumi-spanaki

Πηγή: olivemagazine.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend