H πιο απλή συνταγή για σπιτικές κρέπες
Μια υπέροχη συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια πανεύκολη και βασική συνταγή για να φτιάξετε κρέπες, είτε αλμυρές είτε γλυκές!
[ingedients]
Εκτέλεση
- Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα προαναφερόμενα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται [εκτός από το βιτάμ]. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
- Σε ένα τηγάνι (αντικολλητικό) 20 εκατοστών βάζετε μια κουταλιά βιτάμ να κάψει.
- Μόλις κάψει, παίρνετε ένα φλιντζανάκι του καφέ και γεμίζετε με το χυλό σας όχι μέχρι επάνω το φλυτζανάκι σας , το ρίχνετε στο καυτό βούτυρο και μετακινείτε το χυλό με το τηγάνι σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, με τρόπο ώστε να πάει παντού ο χυλός.
- Σιγοτηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί από τη κάτω πλευρά -3′ περίπου- και μετά με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας το γυρίζετε να τηγανισθεί και από την άλλη.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία – καυτό βιτάμ, χυλός- για όλες τις κρέπες σας.
- Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη σε μεγάλο πιάτο.
Σημείωση: Το βιτάμ πρέπει να είναι καυτό πριν βάλετε το χυλό.
Πηγή: sintayes.gr