Η πιο εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα
Σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για καρμπονάρα! Είναι τόσο γρήγορη και νόστιμη που δε θα το πιστεύετε. Αρκεί να εκτελέσετε προσεκτικά τα βήματα και θα έχετε ένα υπέροχο γεύμα σε μόλις 15 λεπτά!
Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις: Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι!
Η πιο εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα
- Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τη συνταγή για καρμπονάρα θα χρειαστείτε
- 500 γραμμάρια ζυμαρικών της επιλογής σας [Προτείνουμε linguini ή spaghetti]
- 300 γραμμάρια μπέικον καπνιστό
- 5 κρόκοι αυγών
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το μπέικον σε χοντρούς κύβους και καίτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνετε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσετε, κρατήστε 150ml από το νερό του βρασμού και αφήστε τα στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζετε την σάλτσα σας. Είναι σημαντικό να έχετε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψετε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσατε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε και τον μαϊντανό.
Στο σημείο αυτό οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και προσεκτικές γιατί η σάλτσα θα μαγειρευτεί στον «αυτόματο πιλότο».
Ρίχνετε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια [μαζί με το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι] και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε με χοντροτριμμένη παρμεζάνα, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν τα μαγειρέψετε al dente θα είναι λιγότερο βαριά για το στομάχι!