Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα
Με την νηστεία προ των πυλών, η νηστίσιμη μηλόπιτα με την καραμελένια της γεύση και την πανεύκολη εκτέλεση της, θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας συνταγή!
Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες9
Για την νηστίσιμη μηλόπιτα θα χρειαστείτε:
- 25 γρ vegan μαργαρίνη/βούτυρο [Την βρίσκετε σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων]
- 3 μήλα
- 195 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
- 180 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά τoυ γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά τoυ γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά τoυ γλυκού πιπερόριζα
- 1 κουταλιά τoυ γλυκού κόλιανδρος
- 80 ml σπορέλαιο
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- 1 λεμόνι
- 85 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και αλείφετε με βούτυρο/μαργαρίνη ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.
Κόβετε τα 2 μήλα στη μέση ,αφαιρείτε το εσωτερικό τους και τα χοντροτρίβετε . Ύστερα κόβετε το ένα μήλο σε φέτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τα 110 γρ. ζάχαρης, την μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε το λάδι, τα 180 ml νερό, το ξύδι, το τριμμένο λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, ενσωματώνετε τα στερεά στα υγρά υλικά με ζωηρές κινήσεις.
Χοντροκόβετε τα καρύδια και τα απλώνετε πάνω από τις φέτες μήλου.
Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι βάζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε την πίτα σας να κρυώσει για 5 λεπτά, καλύπτετε με ένα πιάτο, και γυρίζετε ανάποδα.
pc: jamieoliver