Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα

Με την νηστεία προ των πυλών, η νηστίσιμη μηλόπιτα με την καραμελένια της γεύση και την πανεύκολη εκτέλεση της, θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας συνταγή!

Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα

νηστίσιμη μηλόπιτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες9

    Για την νηστίσιμη μηλόπιτα θα χρειαστείτε:

    • 25 γρ vegan μαργαρίνη/βούτυρο [Την βρίσκετε σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων]
    • 3 μήλα
    • 195 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
    • 180 γρ. αλεύρι
    • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
    • 1 κουταλιά τoυ γλυκού κανέλα
    • 1 κουταλιά τoυ γλυκού μοσχοκάρυδο
    • 1 κουταλιά τoυ γλυκού πιπερόριζα
    • 1 κουταλιά τoυ γλυκού κόλιανδρος
    • 80 ml σπορέλαιο
    • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
    • 1 λεμόνι
    • 85 γρ. καρύδια

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και αλείφετε με βούτυρο/μαργαρίνη ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.

    2

    Κόβετε τα 2 μήλα στη μέση ,αφαιρείτε το εσωτερικό τους και τα χοντροτρίβετε . Ύστερα κόβετε το ένα μήλο σε φέτες.

    3

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τα 110 γρ. ζάχαρης, την μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά.

    4

    Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε το λάδι, τα 180 ml νερό, το ξύδι, το τριμμένο λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, ενσωματώνετε τα στερεά στα υγρά υλικά με ζωηρές κινήσεις.

    5

    Χοντροκόβετε τα καρύδια και τα απλώνετε πάνω από τις φέτες μήλου.

    6

    Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι βάζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε την πίτα σας να κρυώσει για 5 λεπτά, καλύπτετε με ένα πιάτο, και γυρίζετε ανάποδα.

    Διαφήμιση

    3/5 - (3 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend