Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καταπληκτική τούρτα καραμέλα!

Μια υπέροχη τούρτα καραμέλα που πρέπει να δοκιμάσετε! Αν μπορείτε μείνετε σε ένα μόνο κομμάτι…

Καταπληκτική τούρτα καραμέλα!

τούρτα καραμέλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για την τούρτα καραμέλα θα χρειαστείτε

    Υλικά για το παντεσπάνι

    • 5 ‏αυγά
    • 125 γρ. ‏ζάχαρη
    • 125 γρ. ‏αλεύρι
    • 2 κ.γ. ‏μπέικιν
    • 1 ‏βανίλια
    • 30 γρ. ‏κακάο

    Υλικά για το σιρόπι

    • 1 κούπα ‏ζάχαρη
    • 1 κούπα ‏νερό
    • 1 ‏βανίλια
    • ‏χυμό 1/2 λεμονιού (Βράζετε μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)

    Υλικά για την κρέμα καραμέλας

    • 1 φακελάκι ‏γκαρνί σκόνη βανίλια
    • 1 φακελάκι (86γρ.) ‏κρέμα στιγμής καραμέλα (τη βρίσκετε εύκολα στο σούπερ μάρκετ)
    • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 250 γρ. ‏γάλα φρέσκο
    • 1 ‏καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (πιθανόν να χρειαστείτε τη μισή ποσότητα)

    Εκτέλεση

    1

    Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.

    2

    Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε το αλεύρι που το κοσκινίσατε πριν με το μπέικιν και το κακάο.

    3

    Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. και έψησα στους 170 για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει καλά και το χωρίστε το σε 3 δίσκους.

    4

    Στο μπολ του μίξερ βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπήστε τα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.

    5

    Προσθέστε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, χτυπήστε λίγο ακόμα και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

    Για τη συναρμολόγηση

    6

    Σε μια πιατέλα βάζετε ένα τσέρκι αποσπώμενο, τοποθετείτε έναν δίσκο παντεσπάνι ώστε να τον σιροπιάσετε (Προσοχή το σιρόπι σας πρέπει να είναι κρύο).

    7

    Βάζετε κρέμα, ξανά δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι κρέμα και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.

    8

    Γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

    9

    Αφήνετε τη τούρτα να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα, την ξεφορμάρετε και την κόβεται την επόμενη ημέρα!

    Διαφήμιση

    τούρτα καραμέλα τούρτα καραμέλα τούρτα καραμέλα

    Πηγή και φωτογραφίες συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης

    4.4/5 - (5 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend