Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καταπληκτική τούρτα καραμέλα!

Μια υπέροχη τούρτα καραμέλα που πρέπει να δοκιμάσετε! Αν μπορείτε μείνετε σε ένα μόνο κομμάτι…

Καταπληκτική τούρτα καραμέλα!

    • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για την τούρτα καραμέλα θα χρειαστείτε

      Υλικά για το παντεσπάνι

      • 5 ‏αυγά
      • 125 γρ. ‏ζάχαρη
      • 125 γρ. ‏αλεύρι
      • 2 κ.γ. ‏μπέικιν
      • 1 ‏βανίλια
      • 30 γρ. ‏κακάο

      Υλικά για το σιρόπι

      • 1 κούπα ‏ζάχαρη
      • 1 κούπα ‏νερό
      • 1 ‏βανίλια
      • ‏χυμό 1/2 λεμονιού (Βράζετε μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)

      Υλικά για την κρέμα καραμέλας

      • 1 φακελάκι ‏γκαρνί σκόνη βανίλια
      • 1 φακελάκι (86γρ.) ‏κρέμα στιγμής καραμέλα (τη βρίσκετε εύκολα στο σούπερ μάρκετ)
      • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
      • 250 γρ. ‏γάλα φρέσκο
      • 1 ‏καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (πιθανόν να χρειαστείτε τη μισή ποσότητα)

      Εκτέλεση

      1

      Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.

      2

      Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε το αλεύρι που το κοσκινίσατε πριν με το μπέικιν και το κακάο.

      3

      Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. και έψησα στους 170 για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει καλά και το χωρίστε το σε 3 δίσκους.

      4

      Στο μπολ του μίξερ βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπήστε τα να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.

      5

      Προσθέστε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, χτυπήστε λίγο ακόμα και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

      Για τη συναρμολόγηση

      6

      Σε μια πιατέλα βάζετε ένα τσέρκι αποσπώμενο, τοποθετείτε έναν δίσκο παντεσπάνι ώστε να τον σιροπιάσετε (Προσοχή το σιρόπι σας πρέπει να είναι κρύο).

      7

      Βάζετε κρέμα, ξανά δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι κρέμα και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.

      8

      Γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

      9

      Αφήνετε τη τούρτα να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα, την ξεφορμάρετε και την κόβεται την επόμενη ημέρα!

      Διαφήμιση

      τούρτα καραμέλα τούρτα καραμέλα τούρτα καραμέλα

      Πηγή και φωτογραφίες συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Καταπληκτική τούρτα καραμέλα!
      Πόσο σας άρεσε η συνταγή

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend